5 tips voor een vlekkeloze barbecue

Een glas rode wijn valt… iemand veegt z’n vette vingers schoon aan je witte tafellaken… de marinade van de ribbetjes gaat overboord…
Ja, er kan best wat mislopen op een barbecue. Maar geen zorgen, met deze tips verwijder jij elke vlek in no time.

1. De gouden regel

De gouden regel voor elke vlek: was zo snel mogelijk! Zo krijgt de vlek geen kans om zich vast te zetten in je kleding.

2. Rode wijn, venijn? Nee, festijn!

Rode wijn, een killer voor je witte wasgoed. Of toch niet? Zo pak je ‘t aan.

– Dep de vlek droog met keukenpapier.
– Giet witte wijn of azijn op de vlek.
– Strooi zout op de vlek.
– Meng 1 theelepel Blan met 2 kopjes warm water en giet over de vlek.

3. Vandaag is rood, de kleur van mijn barbecuesaus

Olalala, mors je net knalrode barbecuesaus op je witte T-shirt… Wat nu?

– Keer je kledingstuk binnenstebuiten en hou onder de kraan.
– Dep azijn over de vlek.
– Was vervolgens met Blan op hoge temperatuur.

4. Adieu, vetvlekken!

Een klein spattertje of een grote vlek? Zo maak je korte metten met vetvlekken!

– Los zout op in spiritus en wrijf over de vlek.
– Spoel goed uit.
– Was met Blan.

5. Zit je in de (tomaten)puree?

Een volle bus ketchup of tomatenpuree, bam, op de grond! Recht op de witte tapijt… Hoe pak je ‘t aan?

– Smeer de vlek in met afwasmiddel.
– Laat een tijdje intrekken.
– Spoel goed uit en dep de vlek met keukenpapier.