Een schoon dekbed

Nog ongeveer een maandje en dan is het…lente! Eindelijk weer langer licht en meer tijd buiten. Maar voor het zover is, nog even lekker lang slapen zodat je klaar bent voor die leuke lente. En omdat een schoon dekbed beter slaapt, ontdek je hier hoe je dat best doet!

Synthetisch dekbed

Heb je een synthetisch dekbed? Was het om de 5 jaar op 60°C of meer, zo dood je zeker alle bacteriën en huisstofmijt. Een synthetisch dekbed kan zelfs in de droogkast, makkelijk he?

Donzen dekbed

Een donzen dekbed moet je niet zo vaak wassen. 1 keer per 5 jaar is al voldoende. Het is vooral belangrijk dat je je dekbed elke dag goed opschudt. Zo maak je de vulling luchtig en los. Wat het wassen betreft: als je wasmachine groot genoeg is, kan je zelf aan de slag. Kijk wel altijd goed naar het waslabel: staat er niet wassen, doe het dan niet.

Wollen dekbed

Een wollen dekbed is de uitzondering op de regel: deze was je best niet zelf. Het zal de kwaliteit van je dekbed niet ten goede komen. Breng het liever naar de stomerij. Elke dag opschudden helpt ook om je dekbed fris te houden.