Hoe je wintergarderobe opbergen?

De lente is eindelijk in het land. Tijd om je dikke truien, winterjassen en sjaals te vervangen door je lente-outfits. Dankzij deze tips berg je de winterkleding juist op en maak je in no-time plaats voor je lentegarderobe.

  1. WAS JE WINTERKLEDING GRONDIG

Het lijkt onlogisch, maar je kleding wassen voor je ze opbergt is noodzakelijk. Oliën van je huid en zweet kunnen verkleuringen en zweetvlekken veroorzaken. Door je truien een wasbeurt te geven voor je ze opbergt, voorkom je dat de motten ervan zullen smullen.

  1. VOORKOM MUFFE GEURTJES

Probeer muffe geurtjes in je kleding te vermijden met lavendelzakjes. Het ruikt niet alleen fris, het bestrijdt ook de vervelende motten.

  1. DE JUISTE PLEK

Het is belangrijk dat je de kleding op een droge en koele plek opbergt. Leg je kleren dus niet in de kelder of op zolder.

  1. GEEN PLASTIC OF KARTON DOZEN

Leg je wintertruien, dikke jassen en sjaals niet in kartonnen of plastic dozen. Kies voor een verpakking die ademt, zoals katoen of linnen. Dit voorkomt dat je kleren na enkele maanden muf ruiken en vergelen.

 

Als alles goed en wel is opgeborgen, heb je weer plaats voor alle rokjes, kleedjes en outfits om te ravotten in de tuin.