Verwijder geurtjes uit sportkledij

Sportkledij waarin nare geurtjes blijven hangen, zelfs na een wasbeurt ? Bah! Maak er korte metten mee. Met deze tips, ruik jij aan het begin van een sportsessie weer helemaal fris.

Sportkledij bestaat vaak uit dunne, aangename stofjes. Deze zijn speciaal gemaakt om je lichaam zo droog mogelijk te houden tijdens het sporten. Dat heeft natuurlijk als gevolg dat het voor je wasmachine niet makkelijk is om tot in de diepe structuur van de stof door te dringen en bacteriën en zweet uit je kledij te krijgen. Als je jouw outfit dan even in je sporttas laat zitten, fixeren de geurtjes zich.

Met deze gemakkelijke tips, kan je al heel wat geurhinder vermijden:

  • – Draai je kleren binnenstebuiten. Logisch toch, want de concentratie zweet zit vooral aan de binnenkant.
  • – Was je kleren zo snel mogelijk na het sporten. Heb je geen tijd? Spoel ze al even uit in een kommetje water met wat bicarbonaat. Zo krijgen de bacteriën geen kans om zich te fixeren. Daarna laat je ze drogen en gooi je ze bij de rest van de was.
  • – Hang je sportkleren open, gooi ze niet meteen in de mand waar ze verstikken tussen de andere was.
  • – De regel is niet: hoe meer wasmiddel, hoe beter. Zorg ervoor dat je was goed uitgespoeld kan worden. Prop de machine niet te vol en gebruik een kleine portie wasmiddel.

Denk je dat het al te laat is voor jouw favoriete sportoutfit? Met deze middeltjes krijg je hem weer superfris!

  • – Gebruik bicarbonaat! Dit natuurlijke middeltje is ideaal om geurtjes te verwijderen. Doe gewoon een lepel in het wasbakje. Of gebruik dit poeder om je sportkleren voordien uit te spoelen.
  • – Spoel je sportkleren even uit in wat witte azijn. De straffe geur van azijn verdwijnt na een wasbeurt en neemt alle nare geurtjes met zich mee.
  • – Heb je een witte sportoutfit? Voeg Blan toe bij je wasbeurt. De geconcentreerde actieve zuurstof verwijdert vieze geurtjes en maakt je outfit weer hygiënisch schoon én stralend wit.