Wassen voor dummies in 5 stappen

Staan je kinderen op eigen benen? Dan doen ze waarschijnlijk ook hun eigen was. Handig, want dat bespaart jou heel wat tijd! Maar… niet altijd zo positief voor hun kleren. Daarom deze 5 wastips. Die kan je je oogappels toestoppen als hun beddengoed weer roze uit de machine komt.

  1. Sorteer je kleding

De was sorteren kan je leren! (En zo vermijd je verkleurde kleding.) Maak daarom stapeltjes wit, zwart, pastel, jeans en felle kleuren. Pastelkleuren was je beter samen met wit dan met felle kleuren.

  1. Lees het etiket

Elke kledingstuk heeft een etiket waarop staat hoe je het moet wassen. Zoals op welke temperatuur en of je het mag strijken. Nuttig dus om even te bekijken.

  1. Onthoud de wet van de zwakste vezel

Eigenlijk is wassen simpel: bestaat je blouse uit 90% katoen en 10% zijde? Houd dan rekening met de wasvoorschriften van zijde en kies voor een handwasje.

  1. Ontdek alle wasprogramma’s

Wist je dat de gemiddelde Belg maar 3 programma’s van zijn wasmachine gebruikt? Terwijl de moderne machines er heel wat meer hebben. Test ze gerust allemaal uit.

  1. Koop het juiste wasmiddel

Er is veel keuze in wasmiddel: vloeibaar, poeder, wascapsules. Kleur, wit of zwart.

  • – Wist je dat poeder steeds voor het beste resultaat zorgt?
  • – Gebruik voor je witte was een goedkoop wasmiddel en voeg er Blan Pure White, in poeder of in gel aan toe. Zo blijft alles stralend wit en heb je een mooi economisch voordeel!
  • – Gekleurde of zwarte was: het product dat je gebruikt voor je gekleurde was kan je ook gebruiken voor je zwarte kleding.
  • – Delicate stoffen: Wol, kant en zijde kan je beschermen met een speciaal wolwasmiddel.