Van zomer naar winter: 5 tips

 

Een zomerjurk in de winter? Niet echt handig. Je wilt toch alleen maar kleren in je kast die je ook echt draagt? Daarom organiseer je per seizoen best een klerenwissel. Hoe je dat makkelijk doet, lees je hier!

  1. Gooi kapotte kapstokken weg

Zomerkleren opbergen is het perfecte moment om je kleerkast eens goed na te kijken. Check of de kledingdragers nog stevig genoeg zijn en gooi kapotte kapstokken ineens weg.

  1. Sluit ritsen en knopen

Je wilt je kleren volgende zomer in dezelfde staat terugvinden, toch? Let er daarom op dat alle ritsen en knopen van je kleren gesloten zijn. Zo behoudt de kleding z’n vorm.

  1. Was opnieuw voor je opbergt

Als je kleren lange tijd opbergt, is het belangrijk dat ze écht schoon zijn. Want ingedroogde vlekken krijg je een stuk moeilijker uit de stof. Alles gewassen? Sorteer per soort: katoen bij katoen, linnen bij linnen…

  1. Laat ademen

Stop niet te veel kleren in een afgesloten doos. Dan ademt de stof minder goed en wordt ze snel dof. Wel graag een doos? Berg dan op zonder deksel.

  1. Draag zorg voor delicate stukken

Delicate kleding hang je best op een hanger, onder een jas of in een kledinghoes. Of in een opbergdoos met telkens een vel vloeipapier ertussen.